Make your own free website on Tripod.com
Om foreningen

Middelalderforeningen Saxo Grammaticus blev stiftet i 1997 og har base i Horsens. Foreningen har for tiden 40 medlemmer. De yngste går i skole og de ældste har passeret de 60 år.

Aktiviteterne i en middelalderforening kan grundliggende beskrives som et forsøg på at genskabe middelalderen. Det kan ske på vidt forskellig måde alt efter de enkelte medlemmers evner og interesser. Man behøver dog ikke at have særlige evner og interesser. Enhver som interesserer sig for middelalderen kan være med.

Her er et par af de ting vi laver:

 • Knive
 • Læderarbejde
 • Middelaldermad
 • Dragtsyning
 • Ringbrynjer
 • Div. ting til middelalderlejren

 • Sommeren er højsæson for middelalderfolk. I sommerperioden deltager foreningen i middelalderarrangementer i ind og udland. Her mødes man med andre middelalderfreaks og viser det fine udstyr frem. Om vinteren er det tid til at lave nyt udstyr eller reparere det gamle. Foreningen har ingen lokaler(udover et depotrum), så det hele foregår hos medlemmer privat. Foreningen holder desuden halvårsfester. Deltagerne møder op i middelaldertøj og nyder en middelaldermenu til levende lys og tidstypisk musik.

  Det eneste som alle medlemmer har brug for er en passende middelalderdragt til brug ved foreningens arrangementer. Man kan sagtens købe en færdig dragt, dog er det langt det billigste selv at sy den. Manglende syerfaring skal dog ikke afholde folk fra at blive medlemmer. Foreningens erfarne medlemmer står på spring for at hjælpe de nye. Ønsker man at købe middelalderudstyr, har foreningen flere kontakter, som kan formidle udstyr til en rimelig pris.

  Middelalder er en hobby, som koster penge, men hvor meget man investerer, bestemmer man helt selv. Materialer til en simpel middelalderdragt koster få hundrede kroner, hvorimod en færdig rustning koster betydelige summer. Pt er årligt kontingent 200 kr for voksne og 150 kr for børn.

  Vil du vide mere kan du henvende dig til foreningens modtagegruppe:
  Dorte Nielsen
  Telefon: 75628870
  Lene Albertsen
  Telefon: 75534311
  Graphics provided by Medieval Clip Arts and Phantasia's Knight Clipart Collection